poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Twarożek kanapkowy

Śniadanie jest posiłkiem , na który nie zawsze mamy dużo czasu, a czasami w ogóle jest to jednak najważniejszy posiłek w ciągu dnia i warto wtedy coś przekąsić. Twarożek można przygotować dzień wcześniej i nałożenie go rano na kanapki nie jest żadną żmudna czynnością, a ci co mają rano nieco więcej czasu z łatwością przygotują go na poczekaniu.



Składniki:
- 200 g twarożku typu włoskiego
- 2 łyżki śmietany 18 %
- 1/4 małej cebuli
- rzeżucha
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie

Cebule kroimy w kosteczkę. Twarożek mieszamy ze wszystkimi składnikami. Dorzucamy chlebek, szyneczkę i pomidorka i śniadanie gotowe :).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz