wtorek, 5 marca 2013

Biały Anioł

Herbaciary ręka do góry!

Uwielbiam herbaty, przez zielone, czarne po owocowe. Uwielbiam delektować się ich smakiem zimowymi wieczorami oglądając telewizję, czy czytając książkę. A dziś na podwieczorek pyszna herbatka Biały Anioł. Jest to herbata biała, o delikatnym smaku i wyczuwalnej nucie słonecznika i bławatka. Herbatę tą można pic na zimno i na ciepło, ja uwielbiam na ciepło z dodatkiem łyżeczki miodu.

Sposób zaparzania:
- 1 łyżeczka suszu na 1 filiżankę ok. 200 ml.
- zalewamy wodą o temp. ok 75 st. C.
- zaparzamy ok. 5-7 min.
- można zaparzać 3 razy.

Właściwości:
- posiada dużą ilość witaminy C,
- posiada silne właściwości antyoksydacyjne i przeciwnowotworowe.
- zmniejsza ryzyko zawału serca
- pozwala zachować młodość.


1 komentarz: